Interna edukacija: PharmaS

Danas je u prostorijama Apoteke i Centra za medicinsko snabdijevanje Tefarm Tešanj održana promocija kompanije PharmaS, u cilju prezentacije novih proizvoda tačnije PRObalans-a, Dormirin forte i Hartikol-a. Sva tri proizvoda spadaju u grupu preparata koji su dodatak prehrani. Prema riječima Adnana Kukuljca, voditelja prodaje ove kompanije cilj ovakvih prezentacija prije svega je edukacija farmaceuta ali i učenika srednje škole o prednostima ovih proizvoda.

Badema Salkičević, mr.pharm. ističe kako je i ova prezentacija samo kontinuirani nastavak interne edukacije koju Apoteke Tefarm, organizuju za svoje uposlenike ali i učenike srednje škole. Prema riječima učenica koje smo zatekli na ovoj prezentaciji, ovakav oblik učenja za njih je najbolji jer na ovaj način i ako imaju nedoumica mogu odmah dobiti odgovore, dok u slučaju teorijske nastave mnogo je teže doći do pravih odgovora.

Napomenimo još da pomenuti proizvodi uskoro će se moći nabaviti i u apotekama Tefarm te da su prva dva pomenuta već poznata našoj javnosti, dok se kao novi proizvod pojavljuje Hartikol, čija je osnovna uloga  održavanje normalnog nivoa  holesterola u krvi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *