Moller's Omega-3 za djecu sa vitaminima

Počnimo sa omega-3 masnim kiselinama, i podsjetimo se na njihovu važnost u zdravlju odraslih, ali i naših mališana 👶

Omega-3 masne kiseline često se opisuju kao dragocjene masnoće zbog povoljnog djelovanja na zdravlje, a u prvom redu štite srce i krvne sudove sniženjem nivoa triglicerida. Masne kiseline izgrađuju membrane naših stanica, štite zdravlje srca i krvnih žila, sudjeluju u razvoju i rastu mozga i vida. Omega-3 masne kiseline veoma su popularna tema od kako je naučno dokazan njihov pozitivan učinak na čovjekovo zdravlje. Sve ćelije u tijelu trebaju omega-3 masne kiseline da bi organizam normalno funkcionisao. Tijelo ih ne može proizvesti u dovoljnim količinama, tako da njihova koncentracija zavisi od toga da li je dodata omega-3 kroz ishranu, bilo kroz hranu ili kao suplement.

Glavni prehrambeni izvori omega-3 masnih kiselina su plava riba (sardina, skuša, tuna, inćuni), te riba iz hladnih mora (haringa, losos), alge, zooplankton i plodovi mora te sjemenke i orašasti plodovi.

Moller's Omega-3 za djecu sa vitaminima A,D,E i važnim omega-3 masnim kiselinama DHA I EPA, pomaže u normalnom razvoju mozga i očiju kod djece zbog DHA, a EPA doprinosi normalnoj srčanoj funkciji. Dječije kosti zahtijevaju vitamin D za zdrav rast i razvoj, dok vitamin E doprinosi jačanju imuniteta, vitamin A je od vitalnog značaja za dobar imuni sistem i za vid.

Moller's Omega-3 preparati dobiveni su iz jetre bakalara kao prirodnog izvora omega- 3 masnih kiselina. To znači da je sigurna njihova upotreba za trudnice, dojilje, stariju populaciju i djecu od 6. mjeseca. Stoga Moller´s nudi tri oblika, to su:
➡️Moller´s Omega-3 sa okusom limuna- za odrasle,
➡️Moller´s Omega-3 Kids sa prirodnim okusom voća- za djecu i
➡️Moller´s Omega-3 Baby sa okusom limuna- za bebe, trudnice i dojilje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *