Holesterol i trigliceridi

Holesterol i trigliceridi predstavljaju dva oblika lipida – masti. Postoje dvije vrste holesterola LDL “loš” i HDL “dobar” holesterol. Kada je nivo LDL holesterola visok, on počinje da se “lijepi” za površinu krvnih sudova, ubrzava aterosklerozu i smanjuje elastičnost arterija. Povišen holesterol nije samo posljedica gojaznosti, stoga i vitke osobe treba da prate svoje zdravstveno stanje i idu na redovne preglede, posebno ako u porodici postoji historija bolesti ili se nezdravo hrane.

Ako imate problema sa povišenim holesterolom i trigliceridima dobro je potražiti prirodnu pomoć, a najbolje rješenje za ovu vrstu zdravstvenih problema je “Normolip 5”.

Sinergijsko djelovanje nekoliko komponenti ovog proizvoda – fermentirane crvene riže, gama orizanola, koenzima Q10, polikozanola i hroma omogućava smanjenje apsorpcije holesterola koji se unosi hranom, te smanjenje stvaranja holesterola koji proizvodi sam organizam.

Kapsule su izrađene od biljnih vlakana dobivenih fermentacijom tapioke, tako da su potpuno prirodne, bez boje, lako probavljive, pogodne i za vegetarijance i vegane. Ne oštećuju jetru ni nakon višegodišnje upotrebe, a efekti, sigurnost i djelotvornost su klinički testirani.

Preporučeno uzimanje : 1 kapsula uvečer nakon laganog obroka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *