Jačanje crijevne mikroflore i imunološkog sistema

Naučimo nešto o dobrim bakterijama i važnosti regulacije crijevne mikroflore, te učinku na jačanje imunološkog sistema…

Enterobiotik i PROBalans kapsule su dijetetski suplementi, koji u svom sastavu sadrže 2 soja probiotskih bakterija i probiotskog kvasca. Oni sinergistički pokazuju povoljne efekte na gastrointestinalni trakt i ravnotežu prirodne crijevne mikroflore. „Dobre“ bakterije mliječne kiseline uobičajeno se nalaze u probavnom traktu te čine crijevnu mikrofloru. Ravnoteža crijevne mikroflore iznimno je važna kako za probavu i održavanje funkcije crijevne sluznice tako i za optimalno funkcioniranje imunološkog sistema. Crijevna flora može biti narušena brojnim vanjskim faktorima kao što su stres, nezdrava prehrana, uzimanje antibiotika, virusnim i bakterijskim infekcijama, prekomjernom konzumacijom alkohola te mnogim drugim.
Istovremeno djelovanje dobrih bakterija mliječne kiseline, cinka, vitamina B6, apigenina i ekstrakta paprene metvice tvori inovativnu formulu koja sinergijski djeluje na probavu i metabolizam.

U cilju jačanja i regulacije disbalansa crijevne mikroflore i jačanja imunološkog sistema uzimajte po 1 kapsulu probiotika, a u slučaju putničke ili akutne dijareje dozvoljeno je uzimanje 2 kapsule probiotika u toku dana.
Pronađite Vama odgovarajući preparat probiotika u “Tefarm” apotekama i posavjetujte se sa farmaceutima. 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *